راهنمای ثبت شرکت سهامی خاص

به طور کلی، شرکت های دارای سهام به دو دسته تقسیم بندی می شوند. شرکت سهامی خاص و شرکت سهامی عام. به منظور ثبت هر کدام از این شرکت ها، باید مراحل و اقداماتی انجام شود. در این مقاله قصد داریم شما را در رابطه با ثبت شرکت سهامی خاص، راهنمایی کنیم.

راهنمای ثبت شرکت سهامی خاص

تعریف شرکت سهامی خاص چیست؟

به طور کلی شرکت هایی که تعداد سهام داران آن از ۳ نفر بیشتر باشد. و تمام سرمایه تاسیس شرکت توسط سرمایه گذاران تامین می شود. شرکت سهامی خاص باید با حداقل سرمایه صد میلیون تومان، شروع به فعالیت کنند. تعداد اعضای هیات مدیره شرکت سهامی خاص نباید کمتر از ۳ نفر باشد. همچنین سهام شرکت باید به قسمت های مساوی تقسیم شود.

ارگان های تصمیم گیرنده در شرکت سهامی خاص، چه ارگان هایی هستند؟

مجامع عمومی از جمله مجمع عمومی مؤسس، مجمع عمومی عادی و مجمع عمومی فوق العاده. که در انجام وظایف خود دارای نقاط مشترک و وظایف متفاوتی دارند. به طور کلی مجامع عمومی شرکت ها اجتماعی از سهام داران و افراد حقوقی تاثیر گذار در شرکت سهامی خاص هستند. برای تشکیل هر کدام از مجمع های عمومی نیاز است که، اگر سهام داران شرکت در شرکت حضور ندارند. در رومه های کثیر النتشار آگهی دعوت داده شود.

مجمع عمومی توسط رئیس، یک منشی و دو ناظر از میان سهام داران اداره می شود. که صورت جلسه توسط منشی تهیه می شود و توسط هیات رئیسه امضا می شود. کسانی که در زمان تشکیل مجمع عمومی باید از آنها دعوت به عمل آید. عبارتند از : بازرسان و مدیریت شرکت هستند. که در صورت نبود بازرسان، سهام دارانی با حداقل سرمایه ۵ درصد نیز می توانند به جای بازرسان حاضر شوند.

راهنمای ثبت شرکت سهامی خاص

  • مجمع عمومی عادی : انجام دادن امور معمول و متداول شرکت از وظایف این مجمع است. در شرکت سهامی خاص هر سال این مجمع تشکیل می شود. تا میزان درصد سود و زیان شرکت مورد بررسی قرار گیرد. به جز در زمان تاسیس شرکت در هر زمان دیگری که به دلایل مختلف نیاز به تعیین مدیر عامل باشد. این مجمع تشکیل می شود.
  • مجمع عمومی مؤسس : تصویب اساسنامه، کلیه موارد مرتبط با تأسیس شرکت، مشخص کردن اولین بازرسان و مدیران شرکت از وظایف مجمع عمومی مؤسس است. در شرکت سهامی خاص، مجمع عمومی موسس برای تعیین بازرسان و مدیر عاملان تشکیل می شود. در تمام زمان فعالیت شرکت سهامی خاص، مجمع عمومی موسس فقط یک بار در ابتدای تاسیس شرکت، تشکیل می شود.

در شرکت سهامی خاص برای تشکیل مجمع عمومی موسس باید حداقل نصف سرمایه گذاران شرکت حضور داشته باشند. اگر در نوبت اول تشکیل مجمع تعداد افراد کمتر از تعداد مشخص شده باشد. تشکیل مجمع به زمان دیگری موکول می شود. در نوبت دوم افراد حقوقی حاضر باید دارای یک سوم از سرمایه شرکت باشند. در صورت تایید صورت جلسه مجمع عمومی موسس، مجوز تاسیس شرکت صادر می شود.

  • مجمع عمومی فوق العاده : از وظایف مجمع عمومی فوق العاده می توان به تصمیم گیری در رابطه با انحلال شرکت و هر نوع تغییراتی در رابطه با اساسنامه اشاره نمود. در شرکت سهامی خاص در هر زمانی که مسئله فوق العاده ای مانند تمدید و یا افزایش سرمایه پیش بیاید. مجمع عمومی فوق العاده آن را بررسی می کند. از طرفی در شرکت سهامی خاص در مجمع های عمومی فوق العاده اعضای هیات مدیره به تصمیم گیری و اجرایی کردن ان می پردازند.

راهنمای ثبت شرکت سهامی خاص

راهنمای ثبت شرکت سهامی خاص

مدارک مورد نیاز جهت تأسیس شرکت سهامی خاص چیست؟

–        تهیه دو نسخه از اساسنامه تکمیل شده با امضاء موسسین

–        تهیه دو نسخه از اظهار نامه تکمیل شده، با امضاء تمام موسسین

–        تهیه و تکمیل فرم مرتبط با تعیین نام شرکت

–        تهیه فیش پرداخت سرمایه مربوط به تاسیس شرکت، از طرف بانک مربوطه

–        دریافت مجوز برای انجام فعالیت هایی که نیاز به مجوز دارند. از طرف مراکز ذی ربط

–        تصاویر مدارک شناسایی مدیران، سهام داران و بازرسان

–        گواهی مبنی بر عدم سوء پیشینه مدیریت و سهام داران و بازرسان شرکت سهامی خاص

–        تهیه دو نسخه صورت جلسه با امضای موسسین شرکت

–        تهیه دو نسخه از صورت جلسه هیات مدیره با امضای اعضاء هیأت مدیره

–        اگر ثبت شرکت توسط وکیل انجام شده باشد. اصل وکالتنامه او نیز باید ارائه داده شود.

شرایط هیات مدیره و مدیرعامل ها در شرکت سهامی خاص چگونه است؟

  1. میزان اعتبار و عضویت آنها در هیات مدیره به مدت دو سال است. اما در انتخاب دوره بعد نیز می توانند به عنوان عضوی از هیات مدیره انتخاب شوند.
  2. اعضای هیات مدیره نباید دارای هیچ گونه مورد ممنوعیت در قانون تجارت باشد.
  3. در این شرکت ها، هیأت مدیره از میان سهام داران شرکت انتخاب می شوند.
  4. در مجمع عمومی عادی، هر کدام از اعضای هیات مدیره می تواند عزل شود.
  5. نمایندگان رسمی مدیریت ( در صورتی که مدیریت از اشخاص حقوقی باشد) می تواند عضو اعضای هیات مدیره باشد.

راهنمای ثبت شرکت سهامی خاص

  1. کسانی که به عنوان کاندید عضویت در هیات مدیره می شوند. باید دارای سهامی که درصد آن در اساسنامه مشخص شده است، باشند. زیرا در صورتی که هر کدام از اعضای هیات مدیره مشکلاتی برای شرکت به وجود بیاورند. از سهام آنها به عنوان خسارت استفاده می شود.
  2. مدیر عامل شرکت نباید دارای هیچ گونه ممنوعیت در قانون تجارت باشد.
  3. رئیس و نایب رئیس هیات مدیره در همان جلسه باید از میان اعضای هیات مدیره انتخاب شود.
  4. مدیر عامل باید تمام وظایف خود را باید شخصا انجام دهد. و نمی تواند مسئولیت خود را به کسی واگذار کند.

راهنمای ثبت شرکت سهامی خاص

نکته: در شرکت سهامی خاص، در صورتی که اعضای هیات مدیره و بازرسان در تشکیل مجامع عمومی از افراد حقوقی باشند. برای تشکیل مجامع، باید در رومه های کثیر الانتشار اگهی دعوت داده شود. همچنین هنگام تاسیس شرکت باید کپی رومه دعوت از افراد حقوقی نیز به همراه دیگر مدارک، ارائه داده شود.

شما عزیزان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید به لینک  ثبت فردا مراجعه کنید یا با شماره تماس ۴۳۹۳۳-۰۲۱ تماس حاصل فرمائید.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها