مراحل ثبت شرکت

بازمروری بر مراحل ثبت شرکت

به قرارداد تجاری که میان افراد حقیقی و حقوقی منعقد شده و سبب عمل به قوانین در یک چارچوب معین می‌شود، ثبت شرکت می‌گویند. در قانون تجارت نیز بر اهمیت ثبت شرکت‌ها تاکید شده است زیرا در غیر این صورت شرکت مذکور رسمیت نخواهد یافت. از سویی دیگر عدم ثبت شرکت منع قانونی دارد و به موجب قانون تجارت پیگرد قانونی نیز خواهد داشت. ارتقاء اعتبار شرکت از سوی مشتریان و در نتیجه افزایش تمایل آن‌ها به سرمایه گذاری نیز یکی دیگر از دلایل بسیار مهم ثبت شرکت می‌باشد. لازم به ذکر است که از نکات بسیار مهم در رابطه با این امر، انجام صحیح مراحل ثبت شرکت، می‌باشد که مستم م با افراد متخصص و آشنا به مسائل حقوقی است، چرا که در غیر این صورت به احتمال بسیار زیاد افراد به دلیل عدم آگاهی با مشکلات جدی مواجه خواهند شد. به عبارت دیگر آگاهی از نحوه و مراحل ثبت شرکت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می‌باشد. در همین راستا در ادامه مراحل ثبت شرکت، به اختصار آورده شده است.

مراحل ثبت شرکت

مراحل ثبت شرکت

 

تعیین شریک مناسب، اولین مرحله از مراحل ثبت شرکت

با توجه به طولانی بودن مدت زمان همکاری، انتخاب شریک مناسب یکی از مهم‌ترین مراحل ثبت شرکت می‌باشد. از سویی دیگر افراد به دلیل جلوگیری از مشکلات حقوقی باید در این مرحله نهایت دقت و جدیت را داشته باشند، برای این منظور توصیه می‌شود پیش از شروع همکاری، گواهی عدم سوء پیشینه و مدارک هویتی برابر اصل شده کلیه شرکا و سهامداران دریافت و بایگانی شود.

مراحل ثبت شرکت . ثبت فردا

مراحل ثبت شرکت

تعیین سرمایه شخص حقوقی و میزان ارزش ریالی، دومین مرحله از مراحل ثبت شرکت

تعیین سرمایه شخص حقوقی و میزان ارزش ریالی از دیگر مراحل ثبت شرکت محسوب می‌شود. لازم به ذکر است این مرحله به دلیل حساسیت بسیار بالا، نیازمند دقت و توجه مضاعف از سوی افراد می‌باشد. در این مرحله باید نوع سرمایه شرکت اعم از نقدی یا غیرنقدی، سهام با نام یا بی‌نام به صورت دقیق مشخص شود. از سویی دیگر تعیین میزان ارزش ریالی هر سهم نیز بسیار حائز اهمیت می‌باشد. لازم افراد متقاضی ثبت شرکت بدانند که حداقل سرمایه مورد نیاز برای این منظور صد هزارتومان است. از سویی دیگر چنانچه آورده هر یک از شرکا غیرنقدی باشد، کسب نظر دادگستری مبنی بر ارزش آورده غیرنقدی اامی خواهد بود.

مراحل ثبت شرکت در ثبت فردا

مراحل ثبت شرکت

 

تعیین مدت و موضوع فعالیت تجاری، سومین مرحله از مراحل ثبت شرکت

در سومین مرحله از مراحل ثبت شرکت، تعیین موضوع و نوع فعالیت تجاری شرکت بسیار ضروری می‌باشد. لازم به ذکر است که طبق ماده ۱۹۰۰ قانون مدنی موضوع شرکت باید مشروع، متضمن منافع عقلانی، معلوم و معین باشد. برای جلوگیری از مشکلات بعدی موضوع انتخابی باید در اساسنامه شرکت قید شود. در حالت کلی تعیین موضوع فعالیت‌های شرکت نشان دهنده هدف شرکت می‌باشد. ذکر این نکته بسیار حائز اهمیت است که برای برخی از فعالیت‌ها قوانین و مقررات مخصوصی وجود دارد که کسب مجوز از مراجع ذی‌صلاح در این رابطه اامی می‌باشد. لازم به ذکر است که طبق قانون مدیران نباید از حد موضوع شرکت نمایند، در غیر این صورت کلیه شرکا و سهامداران مسئول جبران خسارت خواهند بود. با توجه به موارد مطرح شده در خصوص تعیین موضوع فعالیت تجاری و حساسیت بسیار بالای این مرحله، صاحبان شرکت باید با افراد متخصص م نمایند، بنابراین م با وکلای متخصص توصیه می‌شود. از سویی دیگر در یک دسته بندی کلی می‌توان مدت زمان فعالیت شرکت را به دو دسته محدود و نامحدود تقسیم‌بندی نمود، لازم به ذکر است برای تعیین مدت زمان فعالیت شرکت م با تمامی شرکا اامی می‌باشد.

تعیین نام، چهارمین مرحله از مراحل ثبت شرکت

تعیین نام مناسب برای شرکت از دیگر مراحل ثبت شرکت محسوب می‌شود. نام انتخاب شده باید علاوه بر داشتن ریشه فارسی و مطابقت با فرهنگ انقلاب اسلامی، کوتاه و با معنی بوده و نشان دهنده نوع فعالیت و کسب و کار شرکت باشد. لازم به ذکر است در این مرحله، سامانه ثبت شرکت پنج نام پیشنهادی را از صاحبان شرکت درخواست می‌نماید، که صاحبان شرکت باید با توجه به اولویت مورد نظر خود نام‌های پیشنهادی را در فیلدهای موجود وارد نمایند. ذکر این نکته بسیار حائز اهمیت است که استفاده از اسامی مربوط به ارگان‌های دولتی غیرقانونی بوده و پیگرد قانونی دارد. در حالت کلی می‌توان گفت که اغلب کارشناسان الگوی نامگذاری زیر را پیشنهاد می‌کنند(خاص-عام-خاص-خاص). همانطور که در این الگو مشاهده می‌شود بهتر است نام انتخاب شده سه سیلابی یا بیشتر باشد.

مراحل ثبت شرکت در ثبت فردا

مراحل ثبت شرکت

 

تعیین سمت اعضا هیئت‌مدیره و مشخص نمودن حق امضاء شرکت، پنجمین مرحله از مراحل ثبت شرکت

در هر شرکت سمت‌هایی نظیر مدیرعامل، رئیس هیئت مدیره، نایب رئیس هیئت مدیره، عضو هیئت مدیره، بازرس اصلی و علی‌البدل و… وجود دارد. با توجه به اهمیت بسیار زیاد این مرحله از مراحل ثبت شرکت، باید در اسرع وقت سمت اعضا هیئت مدیره و وضعیت حق امضاء شرکت مشخص شود.

تعیین موقعیت دفتر مرکزی شرکت، ششمین مرحله از مراحل ثبت شرکت

در این مرحله از مراحل ثبت شرکت، افراد باید آدرس دفتر مرکزی به همراه کدپستی دقیق را در سامانه ثبت شرکت وارد نمایند. لازم به ذکر است در صورت عدم وجود آدرس مشخص شرکت، می‌توان از آدرس منزل و یا محل کار یکی از شرکا استفاده نمود. پس از وارد نمودن آدرس در فیلد مربوطه در سامانه، این آدرس به عنوان آدرس شرکت تلقی شده و در رومه رسمی شرکت منتشر خواهد شد. اهمیت این مرحله بدین دلیل است که تمامی اخطاریه‌ها، دادخواست‌ها و اوراق رسمی به آدرس درج شده در اساسنامه ابلاغ خواهند شد. ذکر این نکته بسیار حائز اهمیت است که اگر شرکت دارای شعب باشد، لازم است آدرس شعب نیز در اساسنامه شرکت قید شود.

تکمیل اطلاعات مورد نیاز در سامانه، هفتمین مرحله از مراحل ثبت شرکت

لازم است افراد پس از انجام مراحل بالا، برای تکمیل فرایند اعلام تقاضا اطلاعات درخواستی سامانه اداره ثبت شرکت‌ها نظیر تعیین مدت زمان و موضوع فعالیت شرکت، وارد نمودن آدرس شرکت، وارد نمودن نام شرکا و سهامداران، تعیین رومه سالی/ مالی، تکمیل اساسنامه و… را به آدرس http://irsherkat.ssaa.ir ارسال نمایند.

مراحل ثبت شرکت - ثبت فردا

مراحل ثبت شرکت

شما عزیزان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید به لینک ثبت فردا مراجعه کنید یا با شماره تماس ۴۳۹۳۳-۰۲۱ تماس حاصل فرمائید.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها