انحلال شرکت چیست؟

انحلال شرکت  زمانی رخ می دهد که عمر و دوره فعالیت شرکت مورد نظر به پایان رسیده باشد مهمترین مسئله در زمینه انحلال شرکت این موضوع می باشد که دارایی و سرمایه موجود در شرکت از حالت مشاع خارج شده و میان افرادی که به عنوان صاحبان سرمایه و دارایی به حساب می‌آیند تقسیم گردد. تقسیم سرمایه و دارایی موجود در شرکت در بین اعضا و شرکای شرکت در صورتی امکان پذیر می باشد که تمامی حقوق و طلب طلبکاران شرکت به صورت کامل پرداخت شده باشد و الباقی مبلغ بین شرکا تقسیم گردد. در این موارد معمولاً قانونگذار بعد از انحلال شرکت به صورت کامل به تسویه اموال شرکت می‌پردازد. در صورتی که می خواهید در مورد موضوع انحلال شرکت اطلاعات مناسبی کسب کنید با ما در ادامه این مقاله همراه باشید:

 

 

انحلال شرکت با توجه به وجود رضایت تمامی سرمایه داران و شرکا

در حالت کلی موضوع انحلال شرکت از زمانی به وجود می‌آید که شرکت مورد نظر برای فعالیت در بازه زمانی نامحدودی ثبت شده باشد و یا مدت زمانی که شرکت به انجام فعالیت مشغول بوده و در شرکت نامه در نظر گرفته شده به پایان نرسیده باشد، در غیر این صورت احتیاج به انحلال شرکت نبوده و شرکتی که دارای مدت زمان مشخص شده باشد و مدت زمان مشخص آن نیز به اتمام رسیده باشد به صورت کاملا اتوماتیک منحل می گردد. در برخی مواقعی احتیاج نیست تا شورا و سرمایه داران بر موضوع انحلال شرکت ابراز تمایل کنند،

در واقع می توان این طور بیان کرد که با رسیدن به موعد مقرر که برای فعالیت شرکت از پیش تعیین شده است انحلال شرکت به صورت کاملاً اتوماتیک در موعد مقرر صورت می پذیرد. در حالت کلی باید بگوییم در صورتی که مدت زمان به پایان نرسیده باشد و تمامی سرمایه داران و شرکای حاضر در شرکت به انحلال شرکت مورد نظر توافق نظر داشته باشند شرکت به صورت رسمی و قانونی انحلال می یابد. همچنین موضوع انحلال شرکت از طریق تغییر اساسنامه شرکت نیز امکان پذیر می باشد و برای این منظور در اساسنامه شرکت مدت زمان فعالیت شرکت کاهش پیدا کرده و به صورت کامل به ثبت می‌رسد به عنوان اطلاع داده می‌شود.

 

 

انحلال شرکت به خواسته یکی از سرمایه داران و شرکا

زمانی که یکی از سرمایه داران و شرکت‌های حاضر در

شرکت مورد نظر بخواهد نسبت به فسخ قرارداد شرکت اقدام نماید انحلال شرکت به وجود می آید و این موضوع به شرط این خواهد بود که فعالیت شرکت مورد نظر برای مدت زمان خاصی معین نشده باشد. یکی از اعضا و یا شرکای موجود در شرکت مورد نظر زمانی می توانند نسبت به فسخ قرارداد و انحلال شرکت اقدام کنند که بر اساس اساسنامه این حق از او سلب نشده باشد و در چنین شرایطی لازم نیست تا پارامتر حق فسخ در اساسنامه شرکت در نظر گرفته شود، فقط به این موضوع توجه می شود که حق سلب از شریک و سرمایه گذار مورد نظر سلب نشده و در نتیجه فرد مورد نظر بتواند نسبت به فسخ قرارداد و انحلال شرکت اقدام نماید.

همچنین از دیگر مواردی که یکی از سرمایه داران و شرکا به تنهایی می‌توانند نسبت به انحلال شرکت و فسخ قرارداد اقدام نماید زمانی است که فسخ ناشی از ضرر نباشد و به شرکای دیگر ضرر نرساند. این یک قاعده کاملا اصولی و حساب شده می باشد، چرا که قانون تجارت در کشور عزیزمان ایران اجازه نمی دهد که اشخاص بتوانند در زمینه اعمال حق خود به افراد دیگر ضرر زده و از سوء استفاده نمایند.

 

قانون تجارت و

ثبت شرکت در کشور عزیزمان ایران به گونه ای است که این موضوع به صراحت به صورت کامل تجزیه و تحلیل و بررسی شده و جای هیچ گونه شک و شبهه و بحثی در آن وجود ندارد. همچنین تشخیص ایجاد ضرر برای فسخ شرکت مورد نظر و انحلال شرکت بر عهده قوه قضاییه و دادگاه می باشد.

یکی از شرکا و سرمایه داران برای آنکه بتواند یک تنه برای فسخ قرارداد و انحلال شرکت اقدام نماید باید تقاضای خود را به صورت کاملا کتبی و ثبت شده به شرکای دیگر از ۶ ماه قبل اعلام بدارند و به جز ثبتی بودن و کتبی تو بودن تقاضای فسخ هیچ فرد دیگری در قانون تجارت برای این موضوع در نظر گرفته نشده است  فرد مورد نظر می تواند تقاضای خود را برای انحلال شرکت و فسخ قرارداد به صورت یک اظهارنامه و یا نامه سفارشی یا روش‌های دیگر تهیه کرده و آن را ارائه نمایند.

 

انحلال شرکت در اثر حذف یکی از عوامل شرکت

موضوعی که مشخص است این است که شرکت یک تعریف مشخص شده دارد و به قرار دادی گفته می‌شود که به واسطه تشکیل این قرارداد دو یا چند نفر میتوانند یک شخص حقوقی را ایجاد کنند تا به کمک آن بتوانند فعالیت خود را در مدت زمان معینی به انجام رسانده و در زمینه سود و زیان آن نیز با یکدیگر سهیم شوند با توجه به این موضوع در صورتی که هر یک از عناصر و عوامل تشکیل دهنده شرکت مورد نظر حذف شده و یا از بین برود به خودی خود موضوع انحلال شرکت پیش می آید.

 

انحلال شرکت توسط قانون گذار

در صورتی که شرکت مورد نظر که تاکنون فعالیت آن ادامه داشته و از طریق وضع یک قانون حذف شده و از بین برود به خودی خود موضوع انحلال شرکت به وجود می آید. اگر بخواهیم مثال بزنیم به شرکت‌های سهامی موضوع قانون تجارت اشاره نمود که بعد از گذشت سه سال از تصویب یک لایحه قانونی به شماره ۱۳۴۷ این مورد با جانشین شدن شرکت های سهامی خاص و عام به صورت کامل از لیست قانونگذاری کشور عزیزمان ایران شده و از بین رفت.

 

ورشکستگی شرکت و انحلال شرکت

یکی از مواردی که می‌تواند موضوع انحلال شرکت را به وجود بیاورد ورشکستگی شرکت و تایید شدن این موضوع می باشد. ورشکستگی یک شرکت زمانی به وجود می‌آید که شرکت نتواند از تامین مالی خدمات فراوانی که بر عهده دارد در بیاید با توجه به این موضوع حکم ورشکستگی برای شرکت مورد نظر اجرا می شود.

 

شما عزیزان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانید به لینک

ثبت فردا مراجعه کنید یا با شماره تماس ۴۳۹۳۳-۰۲۱ تماس حاصل فرمائید.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها